Παιχνίδια δεξιοτήτων χειρισμού με τα χέρια

Με τα παιχνίδια αυτά τα παιδιά διασκεδάζουν και κάνουν εξάσκηση σε βασικές κινητικές δεξιότητες χειρισμού

  • Παιχνίδι με ζευγάρι: Πετάει ο ένας στον άλλον (πάσες). Όταν πιάνω την μπάλα χωρίς να πέσει, τότε κάνω ένα βήμα πίσω. Αν πέσει η μπάλα κάνω ένα βήμα μπροστά. Το ίδιο κάνει και ο συμπαίχτης μου
  • Πετάω την μπάλα στον τοίχο και την πιάνω απευθείας. Μεγαλώνω την απόσταση βήμα βήμα. Κερδίζει όποιος κάνει τα περισσότερα χτυπήματα χωρίς να πέσει η μπάλα κάτω.
  • Παιχνίδι με ζευγάρι στον τοίχο: Ξεκινώντας από τη βάση του τοίχου σχεδιάζουμε ένα παραλληλόγραμμο ύψους 1 μέτρου και πλάτους 6 μέτρων. Οι δύο παίχτες βρίσκονται 4 μέτρα μακριά από τον τοίχο, όπου έχουμε τραβήξει μία γραμμή. Ο πρώτος παίχτης ρίχνει την μπάλα στον τοίχο, πάνω από το παραλληλόγραμμο και ο άλλος προσπαθεί να την πιάσει είτε πριν χτυπήσει κάτω ή μετά από ένα χτύπημα στο έδαφος και μετά τη ρίχνει εκείνος. Αν ένας παίχτης κάνει λάθος (μπει μέσα από τη γραμμή, ρίξει την μπάλα μέσα στο παραλληλόγραμμο ή έξω από την περιοχή των 6 μ) τότε παίρνει έναν πόντο. Στο τέλος του παιχνιδιού κερδίζει αυτός που θα έχει τους λιγότερους πόντους.
  • Παιχνίδι βόλεϊ με πιαστές πάσες: Με ένα σχοινί που ενώνει τη μία μπασκέτα με την άλλη σχηματίζουμε κάθετα στο γήπεδο του μπάσκετ, πολλά μικρά γηπεδάκια βόλεϊ. Τα παιδιά χωρίζονται σε τριάδες και παίζουν με πιαστές πάσες. Κερδίζουν πόντους αν η μπάλα χτυπήσει στο γήπεδο των αντιπάλων και αν οι αντίπαλοι ρίξουν την μπάλα εκτός γηπέδου ή κάνουν παραπάνω από τρεις πάσες. Το σερβίς γίνεται έξω από το γήπεδο πετώντας την μπάλα με τα δύο ή το ένα χέρι από κάτω.
  • Παιχνίδι “4 τετράγωνα”: Δείτε την περιγραφή του παιχνιδιού εδώ