Παιχνίδια τρεξίματος- αντοχής

Παιχνίδια που αγαπούν πολύ τα παιδιά, παίζονται ευχάριστα από όλες τις τάξεις του Δημοτικού και βοηθούν στη βελτίωση της αντοχής τους

Κώνοι άνω- κάτω

zem

Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες και στέκονται αντιμέτωπες στις δύο τελικές γραμμές του γηπέδου. Μέσα στο γήπεδο βρίσκονται αραιωμένοι στον χώρο 10 κώνοι όρθιοι και 10 πεσμένοι. Με το σύνθημα οι παίκτες της μίας ομάδας σηκώνουν τους πεσμένους κώνους και της άλλης ομάδας ρίχνουν τους όρθιους. Στην αρχή με το χέρι και μετά δοκιμάζουν να κάνουν το ίδιο με το πόδι. Επισημαίνεται ότι οι κώνοι θα πρέπει να μένουν στη θέση τους και να μην μετακινούνται. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι ο εκπαιδευτικός να μετρήσει αντίστροφα από το 5 μέχρι το μηδέν όπου πρέπει όλοι να βγουν από τον χώρο και να επιστρέψουν στη γραμμή τους. Η ομάδα που θα έχει σηκώσει ή ρίξει τους περισσότερους κώνους κερδίζει έναν πόντο και παίζουμε πάλι από την αρχή.

Παραλλαγή: Αντί για κώνους χρησιμοποιούμε μικρά κωνάκια και σακουλάκια ισορροπίας-ρίψεων. Η μία ομάδα βάζει τα σακουλάκια από πάνω και η άλλη  κάτω από τα κωνάκια

Διώξτε το λίπος

zem

Χωρίζουμε 4 ομάδες και η κάθε μία έχει από ένα στεφάνι με διάφορα υλικά που συμβολίζουν το λίπος και την άσκηση πχ. 6 μπαλάκια- λίπος και 6 σακουλάκια- άσκηση. Γίνεται πρώτα μία συζήτηση στην ομάδα για τις υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές και για τις αθλητικές δραστηριότητες και το όφελος που έχει η άσκηση στη ζωή μας.

Οι ομάδες στέκονται στις γωνίες ενός τετραγώνου. Με το σύνθημα του εκπαιδευτικού το κάθε παιδί μπορεί να πάρει ένα “λίπος” και να το πάει σε μια άλλη ομάδα και να πάρει μία “άσκηση” και να τη φέρει στη δική του. Δεν υπάρχουν αμυντικοί παίκτες οι οποίοι προστατεύουν το “σώμα” της ομάδας. Όλα τα παιδιά τρέχουν συνέχεια από τη μία ομάδα στην άλλη προσπαθώντας να διώξουν το λίπος από την ομάδα τους και να συγκεντρώσουν όση περισσότερη άσκηση μπορούν. ΠΡΟΣΟΧΗ ο κάθε παίκτης μεταφέρει μόνο ένα υλικό κάθε φορά.

Με το σύνθημα του εκπαιδευτικού (καλό είναι να υπάρχει αντίστροφη μέτρηση ώστε να προετοιμάζονται) τα παιδιά επιστρέφουν στην ομάδα τους και μετρούν τα υλικά τους. Κερδίζουν όλες οι ομάδες που θα καταφέρουν να έχουν περισσότερη “άσκηση” από “λίπος”.

Τα υλικά μοιράζονται πάλι και το παιχνίδι ξεκινάει για δεύτερη φορά.