Καλοκαιρινά παιχνίδια

Στο σχολείο, στο πάρκο, στην αυλή του σπιτιού...

Παιχνίδια δροσερά, καλοκαιρινά για τις τελευταίες μέρες στο σχολείο, αλλά και για την αυλή του σπιτιού ή το πάρκο. Ιδέες για όμορφες δημιουργικές και χαρούμενες στιγμές μικρών και μεγάλων!

"Έτοιμοι.... Ύδωρ!"

zem

Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες. Η κάθε ομάδα έχει ένα νεροπίστολο, έναν κουβά με νερό και 10 ποτηράκια στημένα σε συγκεκριμένη απόσταση. Με τη σειρά ο ένας παίκτης μετά τον άλλον γεμίζουν το νεροπίστολο και στοχεύουν τα ποτηράκια. Κερδίζει η ομάδα που θα ρίξει πρώτη όλα τα ποτηράκια της.

"Γεμίστε τον κουβά σας"

Παίζουν δύο αντίπαλες  ομάδες, όπου οι παίκτες τους στέκονται σε σειρά ο ένας δίπλα στον άλλον κρατώντας ο καθένας από ένα ποτηράκι πλαστικό. Θα μπορούσε η κάθε ομάδα να έχει ποτηράκια διαφορετικού χρώματος. Ο πρώτος παίκτης κάθε ομάδας έχει μπροστά του έναν κουβά γεμάτο νερό και ο τελευταίος έναν άδειο κουβά. Με το σύνθημα ο πρώτος παίκτης γεμίζει το ποτήρι του και γρήγορα αλλά προσεκτικά το αδειάζει στο ποτήρι του δεύτερου παίκτη. Έτσι το νερό μεταφέρεται μέχρι τον τελευταίο παίκτη ο οποίος το αδειάζει στον κουβά. Μόλις το νερό και από τις δύο ομάδες τελειώσει το παιχνίδι σταματάει και κερδίζει η ομάδα που έχει μεταφέρει το περισσότερο νερό. Έτσι δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα κινούνται οι παίκτες αλλά πόσο προσεκτικοί είναι στις κινήσεις τους.

Στην παραλία

Πρόταση για καταγραφή φυσικών δραστηριοτήτων στις διακοπές

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τα περισσότερα παιδιά σταματούν τις οργανωμένες φυσικές δραστηριότητες και σε συνδυασμό με τις πολλές ώρες που μπορεί να βρίσκονται στο σπίτι εξαιτίας της εργασίας των γονέων, αυξάνονται οι πιθανότητες να περνούν πολύ χρόνο μπροστά σε οθόνες.

Προσπαθώντας να βοηθήσουμε τα ίδια τα παιδιά να αντιληφθούν το “πρόβλημα” προτείνουμε την καταγραφή των φυσικών δραστηριοτήτων καθημερινά. Θα μπορούσε να γίνει σε συνδυασμό με κάποια επιβράβευση στο τέλος της εβδομάδας αν φτάσουν κάποιο στόχο που έχουν θέσει μαζί με τους γονείς

Σχετικό άρθρο μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Αν θέλετε να κατεβάσετε το μηνιαίο πρόγραμμα πατήστε εδώ